Google dhe Facebook janë jashtëzakonisht të varur nga të dhënat dhe kontrollojnë një pjesë të madhe të të dhënave tona personale. Dhe të dyja janë jashtëzakonisht të vlefshme pa të cilën shumë prej nesh nuk mund ta imagjinojnë jetën tonë. Mbijetesa e tyre do të ishte në kërcënim pikërisht sepse ata merren me një burim jashtëzakonisht të rëndësishëm.

Duke pasur parasysh rëndësinë e të dhënave dhe mënyrën se si qeveritë zgjidhen / rrëzohen me të, do të ketë rregullime në rritje në vitet e ardhshme. Të dhënat janë shumë të rëndësishme për fuqinë e saj për t’u injoruar nga korridoret e pushtetit. Mendoni se çfarë u ndodhi atyre në Kinë. Po sikur qeveritë e tjera t’i trajtojnë në këtë mënyrë?

Disa dekada më parë njerëzit nuk mund ta imagjinonin botën pa AT & T. Ata kontrolluan të gjithë komunikimin në SHBA. Teknologjia e tyre ishte kaq e vlefshme dhe mbajtja e tyre në treg kaq e madhe, saqë u shkatërruan përfundimisht në këmbanat e foshnjës. AT & T kurrë nuk rimori pozicionin e saj pol në teknologji.

Kjo mund të ndodhë me Google apo Facebook. Në disa pika rregulloret mund të dalin për të bërë të dhënat një burim të përbashkët që të gjitha kompanitë mund të përdorin. Dhe rregulloret në rritje mbi mënyrën se si përdoren këto të dhëna.

Ata nuk mund të shkojnë plotësisht jashtë biznesit, por nuk mund të jenë në të njëjtën pol-pozitë si ata sot.

Krahasuar me Google dhe Facebook, çfarë prodhon Microsoft dhe Apple janë mjaft më pak të rëndësishme për shoqërinë. Ju lehtë mund të jetoni pa iPhone ose Azure. Kështu, do të ketë më pak presion rregullator mbi to.

Microsoft është një arrë e fortë për të goditur. Ajo mbijetoi qeverinë e SHBA duke u përpjekur shumë për ta thyer atë. Ai mbijeton nga zjarri i madh i Kinës – diçka që kompanitë e tjera amerikane nuk kanë qenë në gjendje. Mbijetoi një sulm konkret nga pothuajse të gjithë të tjerët në biznesin e teknologjisë. Mbijetoi Steve Ballmer. Krijon diçka të rëndësishme, por jo shumë të rëndësishme.

Amazon mund të jetë më e vështira për t’u larguar pasi që ato përfshijnë ndërtimin e një zinxhiri të madh logjistik që do të jetë i nevojshëm për një kohë të gjatë.  /Lajmi.net/