Ujëvarat zakonisht kemi dëgjuar se e shënojnë kufirin mes dy vendeve. E tillë është edhe Ban Gioc, e icla ndanë Kinën dhe Vietnamin.

Kjo mendohet të jetë ujëvara e katërt më e madhe, pas Iguazus, Viktorias dhe Niagaras – të cilat shënojnë kufijtë ndërkombëtar.

Në këtë mjedis të mrekullueshëm, përveç se dyshohet që ende ekzistojnë thesare të fshehura vite më parë, janë gjetur edhe shumëllojshmëri bimore endemike.

Më shumë pëlqehet ana në pjesën vietnameze, por edhe ajo në atë kineze, e cila është atraksion në vete. /Telegrafi