Bismilahi Rrahmani Rrahim!

Xhamia Aisha, e njohur gjithashtu si Xhamia Al-Tanaim, është një destinacion popullor për pelegrinët, veçanërisht vendasit që fillojnë Haxhin ose Umren e tyre. Ky është vendi nga i cili u privua Nëna e Besimtarëve ,paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, për Aishen, Zoti qoftë i kënaqur me të.

Dhe për shkak të hadithit vijues të Aishes: Që Profeti, paqja dhe bekimi i Zotit qofshin mbi të, e urdhëroi atë gjatë Umres që të dilte në Al-Tanaim dhe ta privonte nga umreja prej saj, kështu që kjo xhami përfaqëson një orar ose një vend për të veshur Ihramin. Kjo është arsyeja pse Xhamia Al-Tanaim është e pajisur me një numër të madh të banjove dhe dusheve.

Kjo xhami është e vendosur,buzë Mekës dhe përdoret shpesh për Ihram gjatë Haxhit.

Mesxhid e Taneem është një xhami në zonën Al-Hil rreth pesë milje larg nga Qabeja e Shenjtë, në Taneem, e cila është afër Mekës, është kufiri i Haramit prandaj pelegrinët mund të vendosin Ihramin. Ky nuk është Miqat kështu që nuk është e detyrueshme të veshësh Ihram këtu. Wikipedia
 Masjid e Taneem (مسجد التنعيم) është një xhami në zonën Al-Hil rreth pesë milje larg Qabes së Shenjtë, në Taneem, e cila është afër Mekës, është kufiri i Haramit, prandaj pelegrinët mund të vendosin Ihramin. Ky nuk është Miqat kështu që nuk është e detyrueshme të veshësh Ihram këtu. Kjo xhami është e njohur gjithashtu si Mesxhid -e- Ayesha pasi që gruaja e Muhamedit Ayesha kishte vendosur Ihramin e saj (kufizim të pelegrinazhit) nga ky vend një herë.

Kjo u lejua nga profeti si një rast i veçantë kur Ayesha nuk mund ta kompletonte umren e saj për shkak të gjendjes në një gjendje të papastër për shkak të periudhës së menstruacioneve. Vëllai i Ayesha që e shoqëroi atë në Taneem dhe mbrapa nuk bëri një umër tjetër së bashku me motrën e tij, duke kuptuar se ishte një ndihmë e veçantë e bërë për Ayesha ose ndonjë grua që ndodh të bëhet e papastër për shkak të periudhës së saj menstruale. Në ditët e sotme isshtë vendi më i afërt dhe më i përshtatshëm për të hyrë në Ihram për ata që banojnë brenda kufijve të Haramit.

Kjo është një xhami mjaft e madhe me ambiente për banjë, abdes dhe ndërrim, të disponueshme për pelegrinët dhe ata që vijnë të bëjnë lutje të rregullta.