Dobite dhe Efektet e Vajit Natyral te Ginsengut (Xhinsengut):

Në Kinë, Kore dhe Japoni Xhinsengu konsiderohet si një nga bimët më të mira që altivizojnë dhe rivitalizojnë shëndetin, sidomos për të moshuarit sepse ai përdoret për mjekimin e debulesës që shoqëroni njerzit e thyer në moshë, siç është dembelizimi, aktiviteti i dobët seksual, acarimi i kyçeve, reumatizmin, plakja, mos shikimi i mirë, mos dëgjimi i mirë si dhe probleme të ndryshme të moshës së thyer.

Për këtë arsye ata e quajnë këtë bimë me emrin " bima e përjetësisë". Shkencetari rus i medikamenteve mjekësore Berkehami eka vlersuar xhinsengun si një element që e ndihmon trupin të përshtatet çdo kohe duke shërbyer për forcimin e tij në mënyr të përgjithshme dhe përmison shëndetin e njëritu në përgjithësi.

Përmbajtëja:

Gjinsenoside, Vitaminat A, B. B12 etj, Kalcium, Kamfur, eleuthersoide, hekur, mukus, rrëshirë, sapuninë dhe anidon.

-Vajin xhinseng nëse e konsumoni me rregull nga një lugë kafeje në ditë rregullon tensjonin në mënyr të përhershme
-Nëse e konsumoni më shumë e ul tensionin
-Nëse e konsumoni më doz më të vogël e ngreh tensionin
-I dobishëm kundër lodhjes trupore (plogështisë) mendore dhe psiqike
-Forocon gjëndrat mbiveshkore dhe gonade
-Aktivizon dhe forcon sistemin imunitar
-Aktivizon funksonin e sistemit të mushkërive
-Shton oreksin
-I dobishëm për të sëmuret me diabet
-Rregullon sterilitetin tek femrat dhe meshkujt
-Rregullon sistemin nervor duke larguar depresionin
-Shumë i dobishëm për sportistet gjatë dimrit (forcon muskujt dhe ushqen ata)

Këshilli i ekperteve gjermanë që vlerson medikametet bimore këshillon përdorimin e xhinsengut për këto raste:

-Për përmisimin e imunitetit
-Shton rruzat e bardha të gjakut
-Nxit sekretimin e interferonit që shton rrezistencën e trupit ndaj virusee
-Shton aktivitetin e antitrupave
-Shton përformacen mendore
-Shton dëshiren dhe aftësin për të lexuar-mësuar
-Shton të menduarit maksimal duke rregulluar sistemin e trurit në përqëndrim
-I dobishëm për të sëmurët që përdorin insulin
-Mbron mëlçin nga efektet e dëshme të ilaçeve kimike, alkoolit dhe nga lëndet helmuese
-Pakson prishjen e qelizave që vijn si pasojë e mjekimit me rreze gjatë fotografimeve
-Mbron qelizat e shëndosha nga dëmtimi

Disa kërkues nga italia, danimaraka dhe finlanda këshillojn përdorimin e tij si një ilaç plotësus për të sëmurët me Kancer

Përdorimi:

Një lugë të vogël (çaji) nga vai i xhinsengut ne një gotë qumësht pihet du herë në ditë, mëngjes dhe mbrëmje pas buke deri në normalizimin e plotë të gjendjes.
Vrejtëje: Nuk lejohet të përdoret nga të sëmuret me Hipertension dhe të sëmuret nga hipoglicemia, ata që janë alergjikë dhe nga grat shtatzana.

/safa.al