Lorenca Bejko

HABITEM

Cdo dite e me shume...

Me habit njeriu...

Endrra,

Shkenca...

Cdo dite e me shume...

Qendroj habitur nga ndjenja...

Me habit shiu...

Rrezja...

Me habit dheu...

Dhe gjethja...

Me habit rruga...

Mes te ciles kaloj...

Me habit shpirti,

si pranvere lulezoi,

shpirtin qe ma dha Zoti,

te jetoj.

 

PULEBARDHAT

Gri ne liqenin e vjollcte te agimit...

u jep kaltersine e bishtave te dlir...

ai, diell i rrumbullaket fshehur gjirit...

por prap ajo kaltersi fshihet,

tek bregut dallga e merr...

dhe fluturojne pulebardhat viseve,

per te ngjyer perseri bishtat,

drejt kaltersise qiellore...

 

NJEREZIMI

Behemi Nomade ne kerkim te shpreses...

Lumturise...

.........

Te degezuar plot vena...

Shpirterisht...

 

E QESHURA

Ajo,ajo me ngroh shpirtin,

ajo e shkurtra sa nje sekonde,

Por e dashur,

Sa ajo rrezja e diellit,

Qe perpiqem me shpirt, mes duarsh ta kaploj,

E dobishme,

E qeshur,

E pacmuar,

Me shume se nje e qeshur...,

Doze e shpirtit tim...

E qeshura...