"Nëse do t'i dorëzoheshim inteligjencës së tokës, ne mund të ngrihemi të rrënjosur, si pemë."

- Rainer Maria Rilke

 

“Ndjeva që mushkëritë e mia marrin fryme me rrjedhën e peizazhit - ajrin, malet, pemët, njerëzit. Mendova, ‘Kjo është ajo që është për të qenë e lumtur”.

- Sylvia Plath


"Dhurata më e bukur e natyrës është se i jep një kënaqësi të shikojmë përreth dhe të përpiqemi të kuptojmë atë që ne shohim."

- Albert Einstein

"Koha e kaluar midis pemëve nuk harxhohet kurrë."

- Katrina Mayer

"Cdo lule është një shpirt, që lulëzon në natyrë."

- Gerard De Nerval

"Njeriu riperterihet,pothuajse,Në çdo shëtitje  ne natyrë.

- John Muir

Vetëm të jetosh nuk është e mjaftueshme ... duhet të kesh diell, liri dhe  lendine te shetisesh "

- Hans Christian Andersen

Nëse e doni vërtet natyrën, do të gjeni bukurinë kudo.

- Vincent Van Gogh

Më pëlqen ta mendoj natyrën si një stacion transmetimi të pakufizuar, përmes të cilit Zoti na flet çdo orë, nëse vetëm do ta akordojmë.

- George Washington Carver

Adoptoni ritmin e natyrës: sekreti i saj është durimi.

 Në të gjitha gjërat e natyrës ka diçka të mrekullueshme.

- Aristoteli

“Në natyrë, drita krijon ngjyrën. Në foto, ngjyra krijon dritën. "

- Hans Hofmann

Natyra gjithmonë vesh ngjyrat e shpirtit.

- Ralph Waldo Emerson

Natyra nuk nxiton, megjithatë gjithçka është arritur.

- Lao Tzu

Toka ka muzikë për ata që dëgjojnë.

Dita ka sy; nata ka veshë.


Pasditja e di se çfarë nuk e priste kurrë mëngjesi.

Natyra nuk është thjesht një vend për tu vizituar, është shtëpia jonë.

Askush nuk ka frikë nga ajo që ka parë të rritet.

- Proverb Afrikan

Natyra është arti i Zotit.

“Natyra është e kënaqur me thjeshtësinë.

- Magda Boulet

"Natyra është indiferente ndaj dashurisë sonë, por kurrë jobesimtare.''

- Edward Abbey

"Të shkosh në male po shkon në shtëpi".

- John Muir


"E gjelbra është ngjyra kryesore e botës dhe ajo nga e cila lind bukuria e saj."

- Pedro Calderon de la Barca


"Unë vetëm dola për një shëtitje dhe përfundimisht përfundova të qëndroj jashtë deri në perëndim të diellit, sepse, kur e kuptova, po dilja me të vërtetë."


“Duajeni botën si veten tuaj; atëherë mund të kujdeseni vërtet për të gjitha gjërat. "

- Lao Tzu