Nga bota e turizmit
 

 

Hallstatt është një nga rajonet  më spektakolare në Evropë. Ai është i vendosur në Salzkammergut, një rajon në Austri. Aty ju mund të gjeni peisazhe të mrekullueshëm, ndërtesa të vjetra të bukura dhe një arkitekturë të veçantë.

 

 

Sipërfaqja e përgjithshme e Austrisë  është 83,855 kilometra katrorë dhe ka klimë alpine. Hallstatt është i njohur për prodhimin e kripës. Ai daton që në kohët parahistorike rreth viteve 800- 450 para erës sonë dhe ka një kulturë shpesh të lidhur me keltët. Edhe disa nga dëshmitë më të hershme arkeologjike për kulturën kelte u gjetën në Hallstatt.

 

Ai është një nga destinacionet më të frekuantuara në Austri.