Turkmenistani është një vend me resurse të shumta natyrore dhe me shume aeroporte, që është relativisht një numër i madh për një vend me pesë milionë banorë.

Afro 80 për qind e territorit të Turkmenistanit është e pabanuar dhe njihet për një lloj shkretëtire të njohur si Karakum, transmeton Telegrafi.

Përqindja me e madhe e banorëve janë të punësuar në institucionet shtetërore.

Turkmenistani konsiderohet si nje nga vendet  me sasinë me të madhe të gazit natyror, ne bote, por pavarësisht këtij fakti qytetarët ndeshen edhe me veshtiresi.

Shkalla e të arsimuarve në Turkmenistan është shume e larte, gje qe i ben Turkmenistanet te jene te fokusuar tek jeta akademike.

Per larmishmerine e jetes, Turkmenistani, ndryshe quhet vendi i kontrasteve ose ''parajsa e tokes''.