Gjermania dhe Franca po kërkojnë të reformojnë rregullat e konkurrencës të Bashkimit Evropian për të lehtësuar krijimin e kompanive udhëheqëse në shkallë botërore.

Ministrat e ekonomisë të të dy vendeve njoftohet se janë pajtuar të zbatojnë një politikë të re industriale evropiane.

 

“Ekonomia ndërkombëtare është e ndërthurur dhe për këtë arsye ne duam që të shmangim luftërat tregtare nëse është e mundur, por kjo gjithashtu do të thotë që duhet të jemi të gatshëm të mbrojmë interesat tona nëse jemi nën trysni në një mënyrë më të padrejtë”, thotë ministri gjerman i Ekonomisë, Peter Altmaier. Tel...com/