Magjia,Zilia dhe syri i keq, dashakeqesia dhe dredhite e keqija,  jane  nje realitet, prej te cilit vuajne jo pak njerez, por pa lejen e Allahut nuk ben dem asgje, se Allahu nuk e perkrah vepren e te prishurve dhe Allahu eshte asgjesuesi me i mire i kurtheve dhe dredhive, i magjive, syrit te keq dhe zilive, etj. Mbeshtetja e plote tek Allahu dhe Kurimi me Kuran jane menyra legjitime per mbrojtje dhe sherim prej tyre.

Shqetesimet apo problematikat njerezore ne jeten e perditshme, nuk mund t'ua faturojme vetem magjive apo syrit te keq, por gjithesesi Allahu lartesuar na ka porositur ne Kuranin famelarte, qe t'i mbeshtetemi paprere, ne luften kunder shejtanit te mallkuar dhe pasuesve te tij. Per ju, qe e praktikoni Islamin, dhe ju te painformuar per vetite Kurative te Kuranit, Kurohuni vazhdimisht edhe me Kuran! Allahu ju dhurofte sukese!Amin!

Mjekesiaislame/