Teknologjia 3D ka përparuar shumë shpejt, kështu që një urë e tillë së afërmi do të përdoret në Kinë.

Domethënë, deri në fund të vitit, Shangai do të ketë urën e parë të shtypur nga një printer 3D.

Ndryshe nga ura tradicionale, betoni i përforcuar nuk është përfshirë në këtë. Është bërë nga materiale që mund të përballojnë si diellin ashtu edhe shiun aq sa duhet për të përmbushur standardet kombëtare të ndërtimit.

Shtypja e kësaj ure 15 metra të gjatë do të marrë 35 ditë dhe do të shërbejë për rreth 30 vjet, pohon shefi i shtabit të arkitektit. Sipërfaqet e lakuara komplekse të urës mund të arrihen vetëm duke përdorur teknologjinë 3D të printimit.

Sipas testeve laboratorike, ajo mund të përballojë një ngarkesë prej 250 kilogramë për metër katror. Kjo nuk është urë e parë e shtypur në Kinë, por është e para që përdoret me të vërtetë. /tesheshi.com/