Nga Hutbeja ,(Ligjerata), ne haxhin e fundit, te Profetit Muhamed Alejhi selam, ne malin e Arafatit, dite qe pason me prerjen e kafsheve per Kurban, festa e kurban bajramit, ne fene Islame!

Ne aq pak fjale dhe porosi profetike madheshtore,gjendet plotesisht e verteta, e thjeshtuar, e permbledhur dhe  e qartesuar e ''filozofise'' islame, Pra duket si nje manual i shkurter perdorimi ,per te jetuar nje jete te lehte dhe te bukur dhe per te fituar testin perfundimtar para Gjykatesit suprem,Allahut te madheruar. Ne perfundim te ligjerates, Profeti Muhamed salallahu alejhi ue selem porositi: Mos harroni Namazin, Namazin, kryeni Namazin rregullisht dhe coni jete te mire me to, me grate!