Këto janë lulet që duhet të mbjellim në vjeshtë Këto janë lulet që duhet të mbjellim në vjeshtë

Ngjyrat e stinës së vjeshtës janë më të bukurat që ne shohim gjatë gjithë vitit, sepse vjeshta është një pranverë e dytë, ku çdo fletë është një lule shumëngjyrëshe. Lulet zbukurojne kopshtet tona dhe ballkonet. Kush ka një kopësht në shtëpi, edhe në muajin tetor duhet të tregoj kujdes dhe vëmendje të veçantë. Edhe në muajt e vjeshtës ne mund të rrethojmë veten me bimë dhe lule të ndryshme shumëngjyrëshe. 
Në mesin e luleve që mbillen në vjeshtë është Calluna apo Erica. Kjo bimë gjatë verës e zbukuron kopshtin me gjelbërim, ndërsa në vjeshtë, na gëzon më petale shumëngjyrëshe. Lulja Astilba Kineze me ngjyra atraktive (të bardhë, vjollcë të verdhë ) tërheq vëmendjen me lule të pazakonshme që zgjasin deri në fund të tetorit.

 

luletvjehst
Lulja që simbolizon stinen e vjeshtës është krizantema (Chrisantemum indicu). Gjithashtu mos të harrojmë edhe shumë bimë jetëgjatë, të cilat po ashtu mund të mbillen. Ato janë rezistente ndaj të ftohtit, ndaj mund ta dekorojnë kopshtin tonë në vjeshte dhe në dimër.

krists

 

 Living/
 
 

Scroll to top