Fakte

15 gjëra që e bëjnë Dubain qytetin më madhështor në botë (FOTO)

Shkruar nga Faktoman

Dubai konsiderohet si qytet i luksit, ekstravagancës dhe parave – por, a e dini pse është kështu? Në fakt – a e dini cilat janë ato gjëra që e bëjnë Dubain kaq madhështor?

Dëshmitë janë të shumta, por ne kemi përzgjedhur 15 fakte se përse Dubai konsiderohet kaq ekstravagant, madje deri në atë masë sa që nga shumëkush përshkruhet dhe si vend i luksit të tepëruar.

Në vijim shikoni fotoglerinë që e identifikon këtë qytet në mes të shkretëtirës – që vetëm deri para disa dekadash ishte një fshat i shkretë  – me luksin e pakrahasueshëm me vende apo qytete tjera në botë.

1. Dubai ka kopshtin më të madh të luleve në botë

2. Burj Khalifa është ndërtesa më e lartë në botë

3. Në Dubai janë krijuar ishujt ekstravagant artificial si “Palm Island”

4. Apo, dhe ishujt privat “The World”

5. Burj Al-Arab është hoteli i vetëm në botë me 7 yje

6. Dubai ka një ski-resort të mbuluar që frekuentohet shumë

7. Në këtë qytet gjenden përplot lokacione të Starbucks

8. Këto janë veturat e policisë në këtë qytet

9. Ky bankomat është nga ari. Po, po, nga ari

10. Ky është Departamenti i Zjarrfikësve i Dubait

11. Mund të pini çokollatë të nxehtë në kafenenë e akullt në mes të shkretëtirës

12. Kalorësit robotë ngasin devetë në Dubai

13. Mund të luani tenis në fushën e tenisit që gjendet mbi Burj Al-Arab

14. Dubai ka qendrën tregtare më të madhe në botë, Dubai Mall, me akuarium gjigant brenda saj

15. “The Golden Phoenix” është keku (ëmbëlsira) më e shtrenjtë në botë, që mund të konsumohet në Dubai Mall. Kushton “vetëm” 1,223 dollarë ndërsa është e mbështjellë me ari që hahet