Për arsye të ndryshme njeriu mund të kalojë në një krizë paniku apo ankthi. Këto të fundit mund të zgjasin për një orë, një javë apo dhe për një periudhë të caktuar kohore.

Këto janë disa pasoja që trupi juaj kalon gjatë një faze ankthi.

-Ndihesh vazhdimisht i sëmurë

Në shumicën e kohës nuk jeni por mendja juaj ju urdhëron të qëndroni shtrirë për një kohë më të gjatë se zakonisht.

-Ju thahet goja

Trupi krijon më shumë acide nëse jeni i stresuar apo në ankth. Këto acide janë ato që thajnë gojën tuaj.

-Oreksi juaj zhduket papritur

Duke qëndruar shumicën e kohës shtrirë jeni në një gjendje gjumi, kjo e fundit ja u heq fuqitë dhe dëshirën për tu ushqyer.

-Përjetoni dhimbje gjoksi

Ju nuk mund të kaloni një atak kardiak gjatë momentit që jeni duke kaluar një atak-panik, por ndiheni sikur po kaloni një të tillë.

-Keni gjatë gjithë kohës një ndjesi të çuditshme

Kur keni ankth, dallgë hormonesh kalojnë në të gjithë trupin dhe kjo shkakton ndjesinë e lartëpërmendur.

l.h/ dita