Lulja zemërpikon është shembulli më i mirë i bimëve apo luleve që reflektojnë vlerat dhe karakteristikat e tyre. Kjo lule ka formën e zemrës në pjesën e poshtme të së cilës varet një pikë loti.

Kjo lule zemërthyer në fakt është më e komplikuar. Po ta shikosh nga afër do të shikosh që të gjitha këto lule formojnë një gjerdan zemrash që lotojnë.

Lulja zemërpikon është shembulli më i mirë i bimëve apo luleve që reflektojnë vlerat dhe karakteristikat e tyre. Kjo lule ka formën e zemrës në pjesën e poshtme të së cilës varet një pikë loti.

Kjo lule zemërthyer në fakt është më e komplikuar. Po ta shikosh nga afër do të shikosh që të gjitha këto lule formojnë një gjerdan zemrash që lotojnë.

Image

Besohet që esenca e kësaj luleje ndihmon në shërimin e trishtimit të zemrës kur ndahesh nga dikush fizikisht apo shpirtërisht. Shërimi është i menjëhershëm sa duket sikur kjo esencë e kësaj luleje të ndihmon të shpëtosh nga kthetrat e trishtimit menjëherë.

Studimet tregojnë se ngrënia e kërcellit të lules së freskët ka një efekt euforik në tru dhe largon tensionin nervor. Ajo të mpin gjithë gojën dhe po të konsumohet me tepricë të helmon.

Image

Megjithatë konsumi i saj është i rrallë pasi funksionet e saj kryesore gjatë kohëve të fundit kanë karakter dekorativ.

Lulja zemërpikon ndihmon në sjelljen e paqes, harmonisë dhe ekuilibrit në zemrën e një njeriu duke e bërë atë më të hapur në botëkuptim për veten, të tjerët, qytetin, vendin, mjedisin e përtej. Ndërkohë që lule të tjera kanë simbolika disi të çorientuara, lulja zemërpikon është një lule guximtare dhe dramatike.

Ajo ka shumë emra, por të gjithë emrat shpjegojnë të njëjtën gjë. Nëse e gjeni në një buqetë me lule, në një kopësht ose në dorën e dikujt e keni të qartë menjëherë simbolikën dhe domethënien e saj.

Çfarë nënkuptimi ka lulja zemërpikon?

Kjo lule e bukur ka disa kuptime të cilat do t’ju pëlqejnë shumë

– Shprehjen e emocioneve në mënyrë më të hapur

– Dashurinë pasionante mes dy njerëzve

– Ajo nënkupton ndjeshmërinë dhe ngarkesën emocionale ndaj botës që të rrethon

– Ndjenjë mirësie dhe dashurie pa kushte për gjithçka që ke në jetë

– Lidhje të fortë që shkon përtej jetës dhe vdekjes

Në botë, gjendet edhe një variant i bardhë i lules zemërpikon që konsiderohet simbol i pastërtisë dhe pafajësisë së përjetshme. 

© SYRI.net