22 tarantula të gjalla u gjetën në aeroportin e Dyseldorfit në Gjermani, njoftoi dogana gjermane.

Kur u gjet pronari i valixhes, një 40-vjeçar nga Esseni, tha se ishte përkujdesur për rritjen e tarantulave dhe se disa prej tyre mbanin të vegjlit në valixhe, transmeton KosovaPress.

Njeriu po udhëtonte nga Paraguai në Gjermani dhe tani është nën hetim për përpjekje për shmangie të taksave, pasi tarantulat konsiderohen si importe komerciale, tha Dogana.

Merimangat janë konfiskuar në mënyrë që veterinerët të përcaktojnë gjendjen e shëndetit të tyre.

Tarantulat janë të përhapura në mbarë botën dhe ushqehen kryesisht me insekte, brejtësit e vegjël, zogjtë, gjarpërinjtë dhe kafshët e tjera të vogla.

Këto janë kafshët e natës, aktivitetet e tyre fillojnë në pasdite dhe mbrëmje, dhe duan pre me helm.