Fibromyalgia – është një çrregullim i karakterizuar nga lodhja, gjumi i pakët dhe i keq, memoria e dobët, si dhe është e lidhur edhe me çështjen e humorit, e cila karakterizohet me stres dhe depresion.

Gratë janë më të prekura nga kjo sëmundje se sa burrat.

Shumë njerëz që kanë fibromyalgja po ashtu kanë dhimbje të mëdha të kokës, dhimbje të eshtrave, si dhe ankth.
Në realitet nuk ka ndonjë kurim për këtë sëmundje deri më sot, shumë medikamente mund të ndihmojnë të i kontrollojnë simptomat e sëmundjes.

Ushtroni, mundohuni të e mbani vetën sa më të relaksuar, një shumë e madhe e medikamenteve mund të e mbajnë sëmundjen nën kontroll.

Simptomat dhe Fibromyalgise përfshijnë: 

• Dhimbje e përhapur në gjithë trupin : Dhimbja që është e lidhur me këtë sëmundje shumë shpesh përshkruhet si një dhimbje konstante në gjithë trupin.

Nëse keni dhimbje në gjithë trupin më shumë se tre muaj atëherë më mirë bëni të vizitoni mjekun.

• Lodhje – Njerëzit që e kanë sëmundjen e Fibromyalgia shpesh zgjohen të lodhur nga gjumi, edhe nëse ata kanë fjetur edhe më shumë se që duhet.

• Probleme përqendrimi : Një simptomë që është shumë e zakonshme e kësaj sëmundje është mungesa e përqendrimit. /Mapo.