•    Ka një rritje të turizmit të fokusuar në vizitat e qyteteve historike europiane, krahasuar me turizmin në zona bregdetare. •    Turizmi po përqendrohet së fundmi në Europën Qendrore dhe atë Jugore krahasuar me Europën Veriore. Vende si Malta, Portugalia d...

Lexo më shumë...

Fluturimet nga Aeroporti i Stambollit fillojnë pas "migrimit të madh" Pjesa më e madhe e zhvendosjes ka përfunduar, ndërsa aeroporti i Stambollit ka filluar të shërbejë me fluturimet e reja, ndërsa avionët e Turkish Airlines dhe kompanitë e tjera po marrin vendet e tyre në aeroport Emin İle...

Lexo më shumë...

Kryetarja e Odës Industriale dhe Tregtare Turko-Spanjolle, Esther Gonzalez bëri të ditur se besojnë se luhatjet në ekonominë turke do të kalojnë dhe se i besojnë ekonomisë turke. Kryetarja e Odës Industriale dhe Tregtare Turko-Spanjolle, Ester (Esther) Gonzalez bëri të ditur se ...

Lexo më shumë...

   Nga bota e turizmit     Hallstatt është një nga rajonet  më spektakolare në Evropë. Ai është i vendosur në Salzkammergut, një rajon në Austri. Aty ju mund të gjeni peisazhe të mrekullueshëm, ndërtesa të vjetra të bukura dhe një ar...

Lexo më shumë...

Shetitja dhe pikniku ne natyre eshte shume i dobishem per njeriun ne te gjitha rastet, sidomos kur del ne natyre te bukur, te gjelber dhe ku ka uje qe rrjedh. Meditimi ne krijesat e Allahut dhe frymemarrja e thelle, te qetesojne shpirtin dhe i japin fuqin atij. Po keshtu, zhdervjellja, argetimi dhe persiatja ne natyre eshte shume e dobishme dhe qetesuese e ...

Lexo më shumë...

Cilido qoftë versioni juaj i parajsës në tokë, vendet më poshtë jo vetëm që mahnisin sytë me bukuritë e rralla natyrore por edhe mbushin zemrën plot me kulturë, histori e kujtime që nuk harrohen lehtë. Për këtë arsye ato cilësohen si disa prej vendeve më të bu...

Lexo më shumë...

Panama: Një nga mrekullitë më të mëdha të botës, Kanali i Panamasë shtrihet 80 km nga Panama City në anën e Paqësorit për të Colon në anën e Atlantikut. Rreth 14,500 anije kalojnë çdo vit dhe anijet në mbarë botën tradicionalisht janë ndërtuar me ...

Lexo më shumë...

Më të lexuarat

Scroll to top