Mijëra besimtarë myslimanë mbushën sheshin “Skënderbej” mëngjesin e sotëm ku u organizua ceremonia e faljes së namazit të Fitër Bajramit në Tiranë. Si duket ka qenë përmallimi për faljen tradicionale në shesh i besimtarëve dhe shtimini të rinjve në xhamia që ka sjell një popullim të jashtzakonshëm në sheshin Skënderbej. Progr...

Lexo më shumë...

Cikel me poezi nga Poeti Behar Mjekiqi(Teolog)   Në marrëdhënie me njerëzit merri shembull shtëpitë ; Disa janë të bukura së jashtmi, por brenda do t'i gjesh shëmtitë, Disa janë të bukura së brendshmi, por u pikojnë çatitë, Ca kanë nevojë ...

Lexo më shumë...

1) Pse na ka krijuar Allahu? – Allahu na ka krijuar që ta adhurojmë dhe të mos i bëjmë Atij shok në adhurim. Dëshmi për këtë është fjala e Allahut: “Unë nuk i krijova xhinët dhe njerëzit për tjetër pos qëtë më adhuro...

Lexo më shumë...

Lorenca Bejko HABITEM Cdo dite e me shume... Me habit njeriu... Endrra, Shkenca... Cdo dite e me shume... Qendroj habitur nga ndjenja... Me habit shiu... Rrezja... Me habit dheu... Dhe gjethja... Me habit rruga... Mes te ciles kaloj... Me habit shpirti, si pranvere lulezoi, shpirtin qe ma dha Zoti, te jetoj.   PULEBARDHAT Gri ne liqe...

Lexo më shumë...

Vlera e 10 ditëve të Dhul-Hixhes Allahu i Madhëruar në suren El-Fexhr betohet: “Pasha Agimin! Pasha dhjetë netët! Pasha çiftin dhe pasha tekun!”. Në komentim të këtyre ajeteve Ibn Abasi shpjegon: “Netët e përmendura në ajet janë netët e 10 ditëve të ...

Lexo më shumë...

Nuk ka shume kohe ,qe Portali Safa.al, realizoi me sukses konkursin mbarekombetar te Kuranit. Me pjesemarrjen e moshave te reja nga vendi ,trojet shqiptare ne pergjithesi dhe kudo ku ata jetojne. U vu re pjesemarrja e gjere dhe dashuria per dijen,Kuranin e shenjte dhe Krijuesin tone Allahun e lartesuar. Prej ketij garimi te bukur ne sferen e dijes hyjnore...

Lexo më shumë...

Alayin;-« E vërteta është gjithmonë në mërgim. » 'Steiner;-'Çdo gjuhë është një dritare e hapur mbi botën.'' Në librin tuaj të fundit Poezi e mendimit, ju tregoni që Sartri donte të ishte Stendal dhe Spinoza. A të shpie stil...

Lexo më shumë...

Më të lexuarat

Scroll to top