Rreth 32.6 milionë qytetarë të Bashkimit Evropian (BE) të grupmoshës nga 15 deri 74 vjeç në vitin 2018 ishin punëtorë të vetëpunësuar. Të dhënat e Zyrës së Statistikave të BE-së (Eurostat) tregojnë se kjo përbën 14 për qind të numrit të ...

Lexo më shumë...

KINE Ekonomia e Kinës është rritur më shpejt se që ishte planifikuar në tre muajt e parë të këtij viti, ka raportuar BBC. Bazuar në të dhënat e publikuara të mërkurën, ekomonia është rritur për 6.4 për qind në çerekun e parë në krahasim me pe...

Lexo më shumë...

( Abdula Berisha - Anadolu Agency )   Shkup Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, bashkë me ministren e Punës dhe Politikës Sociale, Milla Carovska, morën pjesë në debatin “Përvojat dhe përfitimet nga garancia për të rinjtë”, ku u diskutua rreth pilot-projek...

Lexo më shumë...

Gjermania dhe Franca po kërkojnë të reformojnë rregullat e konkurrencës të Bashkimit Evropian për të lehtësuar krijimin e kompanive udhëheqëse në shkallë botërore. Ministrat e ekonomisë të të dy vendeve njoftohet se janë pajtuar të zbatojnë një politik&e...

Lexo më shumë...

Pesë vendet më të lira, bazuar në të dhënat e çmimeve të konsumit, përfshijnë vendet aziatike si India, Nepal, Pakistan, Tunizi dhe Algjeri, këtu kur bie fjala në blerjen e gjërave thelbësore. Është interesant fakti, se njëri nga vendet në top dhjetëshen e vend...

Lexo më shumë...

Në Paris, një familjeje i duhen 16.4 vite, në Vjenë 12.9 vite. Në Nju Jork duhen 10 vite, në Cyrih 10.1, në Milano 17.8 vite Sipas të dhënave që bëhen të ditura nga Numbeo, Tirana ka banesat më të shtrenjta në Evropë dhe botë, duke marrë parasysh përballueshm&eu...

Lexo më shumë...

Turqia do ta tejkalojë Gjermaninë, Rusinë dhe Japoninë për t’u bërë ekonomia e pestë më e madhe në botë deri në vitin 2030, ndërkohë që Kina nuk do të dalë si fuqia e parë ekonomike në botë deri në vitin 2020, sipas parashikimeve afatgjata të b...

Lexo më shumë...

Më të lexuarat

Scroll to top